facebook tracking

hubbr academy

Försäljning är en blandning av noga uttänkt strategi, stark magkänsla och en stor nypa charm. Då vi på hubbr har arbetat med uppsökande försäljning under en lång tid, har vi självförtroende nog att våga säga att sälj är något vi kan. Vi vet vad vi gör och framförallt så tycker vi att det är väldigt roligt. För att kunna förmedla både den glädje och kunskap vi har samlat på oss under åren - både genom praktisk erfarenhet och olika utbildningar – har vi utvecklat hubbr academy, en säljskola för våra säljare.

hubbr academy innehåller fyra olika delar som säljarna ska genomföra för att sedan kunna få diplom för hela utbildningen. Utbildningen sträcker sig över ett helt år och inkludera de viktigaste delarna inom säljteknik.Steg 1. Första dagen


En ny säljare påbörjar hubbr academy redan sin första anställningsdag. Utbildningen, som löper under hela dagen, börjar med en kort introduktion om företaget. Vad är hubbr för företag?

Sedan följer en grundläggande säljutbildning. Som säljare finns det ett antal begrepp och strategier som man bör känna till för att kunna utföra sitt arbete. Vår tanke är att dessa skall presenteras, förklaras och även börja tillämpas redan första dagen - för att säljaren ska ha stor chans att lyckas. Vi talar bland annat om samtalsstrategi, avslut, köpsignaler och positivt tänkande. Under resten av dagen får säljaren även en projektutbildning, lära sig våra tekniska system, lyssna på ljudfiler samt arbeta vid sidan om en fadder som finns till hands under resten av dagen.

Då sälj är ett praktiskt arbete ingår det i utbildningen att ta sina första samtal. När säljaren går hem efter sin första arbetsdag är vår förhoppning att hen ska ha fått en stabil grund att stå på, har en positiv syn på försäljning och är förväntansfull inför framtiden.


Steg 2. Invändningar och avslut


Det andra steget i hubbr academy äger rum under våren med fokus på invändningar och avslut. Vad kan man som säljare egentligen säga när en kund säger nej? Finns det några vägar att gå för att öka chansen att en kund säger ja? Och kan jag ha någon plan för att kunna gå på fler än ett avslut i varje samtal? Vi på hubbr är säkra på att det är upp till säljaren om ett samtal leder till ett sälj och med det här utbildningssteget vill vi visa vår personal hur man går till väga för att lyckas så ofta som möjligt.


Steg 3. Självmotivation


Under hösten när det blir mörkare och kallare vet vi att det är lätt att tappa motivationen. Våra coacher finns på hubbr för att peppa och stötta våra säljare, men när ingen coach finns i närheten är det viktigt att säljarna ska kunna motivera sig själva.

Säljaren behöver lära sig att finnas där för sig själv. Vi vet att det är av yttersta vikt att man som säljare hittar ett sätt att motivera sig själv på sitt eget sätt, då alla har olika drivkrafter. Vissa taggas av inre faktorer, som att vara etta på topplistan eller att klara sina egna målsättningar medan andra triggas av yttre faktorer som exempelvis ett par nya jeans eller en semesterresa. Några uppskattar korta mål och andra längre – vi är alla olika. Det vi vet är att motivation inte kan beordras. Så hur ska man då göra för att hitta sin drivkraft och sin motivator som gör att man orkar fortsätta genom den mörka vintern? Det tredje steget fokuserar därför på självmotivation.


Steg 4. Försäljningsmetodik


Det fjärde steget handlar om fördjupad säljmetodik. Efter att ha jobbat med försäljning ett tag är det lätt att man hamnar i samma hjulspår, att man som säljare har blivit bekväm och att man når till en viss gräns men inte kommer vidare till nästa nivå. En säljare som har arbetat ett år med försäljning har stor potential och det fjärde steget handlar om att ta denna till nästa steg och ge hen de medel som krävs för att utveckla sin försäljning.


Oavsett vem du är, om du har tidigare erfarenhet av försäljning eller inte, om din plan är att jobba med sälj under en längre period eller om du relativt snart skall gå vidare till andra branscher är ett år på hubbr och ett diplom från hubbr academy en bra del i din ryggsäck av erfarenheter.

För att söka en tjänst hos oss och få gå hubbr academy är du välkommen att besöka våra jobbannonser

Jobbar du redan på hubbr?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@hubbr.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor