facebook tracking

Att växa inom ett företag

Som rekryteringsansvarig på hubbr träffar jag dagligen kandidater som söker efter en arbetsplats som ger dem möjlighet att växa och utvecklas. Möjlighet till utveckling är ofta en avgörande faktor när det kommer till hur långvarig personalen blir. För generation Y även kallad Millennials som innefattar personer födda år 1985 och framåt, är utvecklingsmöjligheter enormt viktigt. Generation Y ställer högre krav på sin arbetsplats och värderar utvecklingsmöjligheter högt när de väljer arbetsplatser jämfört med föregående generationer.

Som anställd så behöver man känna att det finns konkreta mål att jobba emot och att dessa mål är rimliga att uppnå. Arbetsgivare behöver lägga stor vikt i kontinuerlig utbildning och utveckling för att kunna behålla sin personal under en längre tid.


Utvecklingsmöjligheter varierar från företag till företag. hubbr är en platt organisation som alltid försöker att ge alla sina anställda möjligheten till utveckling. Företaget utvecklas kontinuerligt vilket resulterar i ökad efterfrågan av ny personal som exempelvis teamcoacher och teamchefer. Till många tjänster rekryterar vi internt och låter befintlig personal få möjligheten att växa in i rollen. Vi har innesäljare som har gått från säljare till platschef, säljare till Key account manager och även säljare till rekryterare. Genom att låta befintlig personal växa inom hubbr vet vi redan vad personen går för och personen i fråga är insatt i hur företaget fungerar och dess företagskultur.

När arbetsgivare ser potential i en anställd är det viktigt att personen blir medveten om detta och får den upplärning som personen behöver. Det är alltså viktigt för arbetsgivare att ge rätt förutsättningar så att personen känner att han/hon kan axla den nya rollen på bästa sätt. Möjligheter till en ny tjänst inom företaget kan jämföras med en vanlig rekrytering. Det sker när det är en självklarhet från båda parter.

Att växa in i en ny roll innebär nytt ansvar och nya arbetsuppgifter. När man går in i en ny roll är det viktigt att förstå innebörden av den. Vad förväntas av mig? Vad kan jag förvänta mig i den nya rollen? Vilken typ av utbildning behöver jag få för att kunna utföra mitt nya arbete?

Det är många frågor som behöver besvaras när man växer inom sitt företag. Detta är förstås både skrämmande men även väldigt roligt. Företaget har redan sett potential i dig och det är nu dags att ställas inför nya utmaningar.


2 små tips:

För företag: notera vilken potential dina anställda besitter för att ge dom möjligheten till att utvecklas.

För dig som söker nytt arbete: Är tjänsten du söker kanske inte det du ser dig själv arbeta med i det långa loppet? Gör research om företagets utvecklingsmöjligheter och sätt upp dina egna mål för att kunna presentera för din arbetsgivare under ett kommande utvecklingssamtal. Var vill du komma?

Jobbar du redan på hubbr?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@hubbr.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor