facebook tracking

Att arbeta som fältsäljare del.2

Oavsett hur digitaliserat våra liv har blivit så är ändå ett fysiskt möte ett väldigt tacksamt alternativ när man arbetar med försäljning av en specifik produkt eller tjänst. Vårat område Field Marketing eller Street Marketing som det även kallas, tillhör affärsområdet hubbr people. hubbrs huvudkontor ligger i Stockholm men alla våra fältsäljare bor i olika städer och arbetar på resande fot runt om i Sverige. I detta blogginlägg går vi in djupare på vad det verkligen innebär att vara fältsäljare.

”Till tjänster som fältsäljare söker vi ofta personer som kan tänka sig att vara på resande fot i 10 dagar i sträck för att sedan vara lediga i 4 dagar” förklarar Amanda Gustavsson, ansvarig rekryterare för hubbr people. Som fältsäljare åker du runt i Sverige med ditt team och säljer produkter och tjänster åt stora varumärken. Att vara borta i 10 dagar och hemma 4 dagar passar vår fältsäljare Joel Nordgren bra.

Man har alltid en rolig historia att ta med sig hem efter en arbetsperiod, ingen dag är den andra lik!” säger han när vi frågar honom om arbetsperioderna (läs mer om Joel i vårt tidigare inlägg).


Namn: Aldina Bilalovic

ålder: 22 år

På fritiden: Är med vänner och familj och försöker få ut det mesta av vardagen

Arbetar som: Fältsäljare

Första jobb: Servitris


Aldina Bilalovic som är relativt ny i teamet och har jobbat som fältsäljare i ca 4 månader beskriver resandet som en rolig upplevelse.

”Jag får se så mycket och träffa så många olika människor varje dag. Jag har alltid tyckt om att resa och se omvärlden istället för att vara kvar på ett och samma ställe. Periodvis kan det vara lite jobbigare ifall man inte har träffat sin familj eller vänner på ett tag, men tiden går så fort och när man är ledig får man ta dessa dagar och verkligen uppskatta människorna omkring sig och lägga den tiden på dom.” säger hon.

Inom hubbr people finns det ca fem olika team som arbetar på uppdrag av våra kunder. hubbr people arbetar mycket med B2C men för den seniora säljaren finns även B2B försäljning. I ett team arbetar ca 7 säljare som jobbar, bor och reser tillsammans.

”Till skillnad från mitt tidigare jobb så är det mer dynamik och sammanhållning på mitt nuvarande. Energi, ärlighet och utveckling är något jag får ta del av varje dag från mina kollegor och jag får alltid lära mig något nytt.” säger Aldina Bilalovic.

Som fältsäljare arbetar man som ett team och blir ofta väldigt goda vänner.

”Jag ser alltid till att jag och mina kollegor har så roligt som möjligt. Även om man inte har en bra dag när det kommer till antal sälj så kan det vara bättre på andra sätt.” menar Aldina när vi pratar om arbetsdagarna. På fält arbetar våra säljare länge, ofta stannar de i minst något år.

Men hur går det egentligen till när man jobbar som fältsäljare? Varje månad schemaläggs de kommande städerna utifrån adresser vi får av våra uppdragsgivare. Våra fältsäljare reser till staden som dom ska arbeta i, beroende på hemort så kan de antingen samåka med varandra eller resa ensamma. Boende är redan ordnat när de anländer och adresserna de ska besöka får de på plats. Aldina beskriver en vanlig arbetsdag: Jag påbörjar dagen med att umgås med mina kollegor sedan så har vi uppstart innan vi beger oss ut mot jobb. Vi börjar alltid jobba när människor är hemma från jobb, dvs från kl 13-21. Vi brukar även se till att vi alltid är i närheten av varandra när vi åker ut till olika områden så att vi kan samlas mellan besöken. Då brukar vi gå igenom hur det har gått och pusha varandra. Efter att vår arbetsdag är slut så samlas vi återigen i boendet vi är i och käkar middag ihop, kollar på filmer eller hittar på något annat kul. Det är otroligt roligt att resa runt från stad till stad för det finns alltid någonting roligt att besöka eller att göra efter jobbet.”

Men vad krävs för att få ett jobb som fältsäljare hos hubbr?

”Det är viktigt att man är driven och målinriktad när man arbetar med försäljning. När det kommer till fältsälj så är det extra viktigt att man är social och har lätt att prata med människor. Tidigare erfarenheter kräver vi inte eftersom vi lär upp alla våra säljare.” säger Amanda Gustavsson, rekryteringsansvarig hubbr people. Generellt så är säljare ofta tävlingsinriktade vilket driver dem i sitt arbete.

Vi frågar vad som driver Aldina ”Jag älskar utmaningar och jag är även tävlingsinriktad. Men för mig är själva utmaningarna viktigast, för det handlar inte om vem som vinner eller förlorar utan att man alltid gör sitt bästa och ta för sig när det kommer utmaningar och försöka prestera på bästa sätt.” svarar hon.

När vi frågar Aldina om hon skulle rekommendera jobbet som fältsäljare svarar hon:

Det skulle jag definitivt göra, om man tycker om att resa så är detta det bästa jobbet för en. Man har möjligheten att se så mycket och bekanta sig med varje stad i Sverige. Och man har även möjlighet att kunna synas och representera det man jobbar för på ett annat sätt. Det absolut bästa med mitt jobb är att jag är omringad av så otroliga människor och att jag framförallt får träffa så många andra. Jag finns där för våra kunder och svarar på frågor och försöker att representera vårt företag på det allra bästa sättet.”

Låter detta spännande? Sök till våra fälttjänster här

Jobbar du redan på hubbr?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@hubbr.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor