facebook tracking

Att jobba som fältsäljare

På hubbr people arbetar ett flertal fältsäljare som åker runt i Sverige och presenterar våra kunders tjänster eller produkter. Att jobba som fältsäljare innebär att vara på resande fot under en längre period och tillsammans med ett sammansvetsat team, besöka flera kunder. Joel Nordgren är en av våra säljare som sitter på mycket erfarenhet när det gäller just försäljning på fältet. Genom att besvara fem snabba frågor tydliggör han nedan vad fältsälj egentligen innebär.Namn: Joel Nordgren

Ålder: 21 år

På fritiden: spenderar jag min tid med att träna eller umgås med min flickvän och vänner.

Arbetar som: Säljledare på fält


Hur länge har du jobbat hos hubbr?


Mitt första jobb var faktiskt på hubbr. Jag började som innesäljare för Telia i Hofors, jag jobbade där i fyra månader under sommaren. Därefter grenade jag ut i företaget och fick möjligheten att testa på andra projekt. Under gymnasiet arbetade jag som fältsäljare på deltid för Postkodlotteriet i ungefär ett år. Det var då jag insåg att fältjobb passade mig bra eftersom man ständigt var aktiv och arbetet varierade. Strax inpå studenten fick jag tips av en kollega om Telia on Tour och började arbeta med det efter att jag tagit studenten. Jag jobbade som fältsäljare för Telia i ungefär ett och ett halvt år innan jag klev upp som säljledare för mitt egna team - vilket bjöd på mycket nya utmaningar och erfarenheter.


Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?


Vi jobbar de tider när folk är hemma från jobbet, vanligtvis mellan 13 och 21. Vi besöker en viss gata eller trapphus under dagen och talar med de som bor i fastigheten. Vanligtvis kör vi några enstaka pauser där emellan då vi samlas och spelar boll eller pratar om vad vi stött på för kunder ute på fältet under dagen.


Jobbar ni mycket med säljteknik när ni är ute och arbetar?


Det gör vi. Vi arbetar väldigt mycket med hur man ska lägga upp sina säljpitchar och hur man ska uppträda i dörren för att försöka göra ett så gott första intryck som möjligt. Kundnytta är A och O för oss på Telia on Tour!


Hur är det att jobba på resande fot och vara borta längre perioder?


Jag är på resande fot ca. 22 dagar i månader när jag är ute och reser. Till en början så visste jag inte riktigt hur det skulle vara att balansera ett förhållande med detta yrke, i och med den långa tiden man är ifrån varandra. Där ingår givetvis även nära vänner och familj. Men det har gått förvånansvärt bra. Man har alltid en rolig historia att ta med sig hem efter en arbetsperiod, ingen dag är den andra lik! Det händer ibland att man kan få hemlängtan under en period, men vi har en väldigt bra teamkänsla så man har alltid något att längta tillbaka till även när man är hemma.


Vad är det absolut bästa med ditt jobb och din arbetsroll?


Att man får möta så otroligt mycket olika människor och ha väldigt roligt på kuppen. Ena perioden kan vi tex vara i Luleå och arbeta, och nästa period befinner vi oss plötsligt på västkusten. Så i det stora hela är det otroligt roligt att få upptäcka Sverige på ett sådant vis.

Det jag gillar med min roll på hubbr är att man får ta mycket eget ansvar och i samband med det även utvecklas som individ.

Jobbar du redan på hubbr?

Var med i rekryteringen och hitta din nästa kollega!

email
@hubbr.se
Teamtailor

Karriärsida från Teamtailor